Nyheder

Den vigtige arbejdskultur: Når kollegaer føles som familie


Den gode arbejdskultur betyder meget for os 

At være gift med sit job er negativt, for så har man jo ikke andet at gå op i. Til gengæld vil vi påstå, at det er positivt med et familiært forhold til kollegaerne. Sådan er det for vores rejsemontører, der arbejder i sjak og bor sammen i 4 af ugens 7 dage.
 

Helt lavpraktisk skal vi hver især tjene penge for at skaffe til livets opretholdelse, som det lyder fra gammel tid. Men psykologisk er det for vi mennesker mindst lige så vigtigt at være med i et arbejdsfællesskab.

Det giver livskvalitet at have betydning for en virksomhed og for kollegaer, hvilket omvendt forklarer, hvorfor det tærer på selvtilliden at være arbejdsløs.

Vi bruger de fleste af vores vågne timer på jobbet. Det er derfor afgørende både at have en god arbejdsplads og gode kollegaer. Ellers risikerer jobbet at give anledning til stress og mistrivsel.

I dag har de fleste virksomheder en erklæret politik til fordel for medarbejdernes bedst mulige trivsel og i sidste ende for virksomheden selv. Det gælder også hos os. Med denne har vi en gennemsigtig og konstruktiv plan for støtte i svære livssituationer, der måtte påvirke den enkeltes arbejdsindsats – fx ifm. sygdom, skilsmisse og misbrug.

Det er vores erfaring, at man som direktion kan have nok så gode intentioner på papiret. Kunsten er at omsætte dem i virkeligheden. Hos os er vi dybt afhængige af at have de helt rigtige profiler på posterne. Profiler, der kan tage ansvar, og som understøtter og viderefører vores positive kultur.

Når vi tager imod nye medarbejdere, plejer vi at sige, at fagligheden altid kan læres – bare den rette indstilling og den sociale intelligens er til stede. Det kan nemlig potentielt være livsfarligt at arbejde på byggepladser, hvis dynamikken og kommunikationen ikke er velafbalanceret.

Tak, sjak!
Trods en lille afmatning i byggebranchen de senere år, har vi fortsat privilegiet at være fuldt beskæftiget med montagearbejde overalt i landet. Dette skyldes ikke mindst vores velfungerende sjak.

Faktisk har vi kunder, der allerede i projekteringsfasen ønsker bestemte sjak, og det er virkelig et motiverende skulderklap til vores rejsemontører og os.

Vores sjak fungerer som små virksomheder i virksomheden. Rejsemontørerne planlægger selv deres arbejdsuge med ansvarsfordeling, gensidig forventningsafstemning osv. i forhold til aftalen med projektlederen hjemme i vores administration.

Arbejdsugen begynder typisk søndag aften med samkørsel til den givne landsdel, hvor montageopgaven foregår. Tidligt mandag morgen er der afgang til byggepladsen fra montørernes fælles beboelse, der fungerer som deres ’hjem’ resten af ugen indtil hjemturen torsdag til fyraften.

Alt i alt et arbejdsliv, hvor man i døgndrift kommer hinanden ved på godt og ondt. Mest godt. Det afslører i hvert fald vores rejsemontørers høje anciennitet.